Pittné Jolika Pesten

Friss topikok

Linkblog

Brangelináék segítenek a vörösiszap-károsultaknak

2010.11.04. 11:33 -Szűcs Gyula-

Angelina Jolie, az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága jószolgálati nagykövete és Brad Pitt, a Jolie-Pitt Alapítvány társelnöke csütörtökön bejelentették, hogy támogatást adnak a Magyar Vöröskeresztnek az Ajka térségében bekövetkezett vegyianyag katasztrófa áldozatainak megsegítésére. Alant a Magyar Vöröskereszt Sajtóiroda hivatalos közleménye:

Nagyra értékeljük, hogy Jolie asszony és Pitt úr ilyen módon fejezi ki együttérzését a vörösiszap-katasztrófa áldozatai iránt - mondta Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke. A Jolie-Pitt Alapítvány nagylelkű adományából a vörösiszap-károsult családok életkörülményeinek helyreállítását segíti szervezetünk – hangsúlyozta az elnök.

“A Magyar Vöröskereszt fáradhatatlanul dolgozik, hogy normalizálja a nyugat-magyarországi ökológiai katasztrófa során veszteségeket, sérüléseket szenvedett, kitelepített emberek helyzetét,“- nyilatkozta Angelina Jolie.

“Míg a mérgező iszapkatasztrófa áldozatai azon aggódnak, hogy hogyan fogják újjáépíteni otthonaikat, közösségeiket, fontos, hogy segítsük a katasztrófákra elsőként reagáló szervezeteket, például a Magyar Vöröskeresztet, amelynek elkötelezett munkatársakból és önkéntesekből álló csapatai az érintett lakosság legalapvetőbb szükségleteinek biztosításán fáradoznak.”- tette hozzá Brad Pitt.

Alig néhány órával a baleset után a Magyar Vöröskereszt munkatársai és önkéntesei munkába álltak és segítették az evakuálást, keresőcsapatokhoz csatlakoztak és házról házra jártak, hogy segítsék a túlélőket és a mentésre szorulókat.

A Magyar Vöröskereszt a helyi önkormányzatokkal együttműködésben élelmiszerrel, vízzel, védőmaszkokkal és kesztyűkkel látta el az embereket, elsősegélyt nyújtott, és folyamatosan segíti a mintegy 7000 érintettet.

Október 5. óta több mint 1 millióan járultak hozzá a Magyar Vöröskereszt segélyprogramjához a 1749-es adományvonal felhívásával és sms üzenetekkel.

A sürgősségi segítségnyújtási szakasz befejeztével a Magyar Vöröskereszt elindítja újjáépítési és helyreállítási programját. A Magyar Vöröskereszt munkatársai és önkéntesei, akik a baleset első perceitől szolgálatot teljesítettek, folyamatos szükségletfelméréssel követik nyomon az igényeket, hogy biztosítsák a források és hozzájárulások leghatékonyabb felhasználását.

Magyar Vöröskereszt Sajtóiroda

7 komment

Címkék: angelina jolie brad pitt jótékonykodás magyar vöröskereszt

A bejegyzés trackback címe:

https://angelinajolie.blog.hu/api/trackback/id/tr562422783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemvicces név 2010.11.04. 13:23:28

Habsburg Györgyöt?
Fura ízlés, dehát nem lehetünk mind egyformák...

Anti Anyag (törölt) 2010.11.04. 13:50:41

@nemvicces név: Persze, lehet mondjuk Gyurcsány is, esetleg valami szadeszos, aki neked (még) nem furcsa, de Habsburg Gy. valószínűleg nem lopja el.

Szarazkoro 2010.11.04. 14:32:55

Akkor most majd ok is szerepenek majd (a katasztrofa sujtotta emberek) mint a banyaszok? Fussa majd mindenre ugy! :)

avanivi 2010.11.04. 15:52:49

Igazán nagyszerű EMBEREK.

bajnaigordon 2010.11.04. 17:17:42

@igenember: Legyen. A.Jolie-t tisztelettel megkúrnám.
süti beállítások módosítása